Apetyt na Polskę

0
734

Sharing is caring!

Książka kucharska "Apetyt na Polskę" na Expo Mediolan 2015Książka kucharska „Apetyt na Polskę” (gratis do pobrania) to zbiór przepisów na dania inspirowane kuchnią Polską i Włoską. Publikacja została przygotowana na tegoroczne Expo w Mediolanie. Znalazły się w niej następujące propozycje dań: ravioli z bryndzą podhalańską, smażoną rukolą i palonym masłem;     crostini z białego wiejskiego chleba ze zgliwiałym serem i konfiturą z borówek; redykołki duszone na maśle z wędzonym jogurtem, sałatą rzymską i konfiturą z wiśni nadwiślańskich; pierś gołębia z zieloną soczewicą duszoną w trójniaku z sosem z wędzonej suski sechlońskiej…

Autorami przepisów są: Witold Iwański, Eliza Mórawska, Michał Gniłka, Marysia Przybyszewska, Grzegorz Łapanowski, Tomasz Trąbski…

Publikację „Apetyt na Polskę” (PDF 7,5MB) możesz pobrać z www.expo.gov.pl

BRAK KOMENTARZY

Dodaj komentarz