W Gazecie Prawnej o bezpieczeństwie i jakość żywności, ale i jej fałszowaniu. Też o TTIP, MOM, GMO, głodzie, globalizacji

0
284

Sharing is caring!

O fałszowaniu żywności, o systemie jej bezpieczeństwa, o wpływie globalizacji na jakość jedzenia, o zagrożeniach jakie niesie niesie TTIP, co wiemy o żywności GMO, co to właściwie jest MOM, jaki funkcjonuje system bezpieczeństwa żywności, dlaczego marnuje się tak wiele żywności… To pytania, na które odpowiedzi szukają osoby zainteresowane poprawą jakości żywienia i żywności.

Gazeta Prawna opublikowała wywiad Lidii Raś z profesorem Stanisławem Kowalczykiem, autorem książki „Bezpieczeństwo i jakość żywienia”, który do maja 2016 r. pełnił funkcję Głównego Inspektora Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych (IJHARS). Zdecydowanie warto przeczytać!

BRAK KOMENTARZY

Dodaj komentarz