Jaka jest prawda o żywności. Od specjalistów żywienia, czy od specjalistów od finansów?

0
594

Sharing is caring!

Polskie Radio PR 1 opublikowało na www.polskieradio.pl materiał pt. „Największy przekręt żywnościowy XX wieku”. W nim znajduje się np. taki fragment: „Krystyna Naszkowska, autorka książki „Jedz co chcesz. Sąd nad polskim stołem” uważa, że wiedza specjalistów, osób mających ogromną wiedzę na temat żywności, często nie przedostaje się do opinii publicznej. Nie przedostaje się z różnych powodów, ale głównie dlatego, że nie pozwalają na to wielkie grupy lobbingowe, posiadające wielkie pieniądze”. W audycji uczestniczyła dietetyk Agata Ziemnicka, która rozprawia się z mitem jajek pełnych cholesterolu „- Jaja możemy jeść w dowolnej ilości, są zupełnie nieszkodliwe – mówi dietetyk Agata Ziemnicka. I zachęca do jedzenia jaj. Choć niektórzy lekarze dalej powielają mity ostrzegając starszych ludzi przed jedzeniem jajek, mimo to, że Amerykanie już dawno odwołali propagowane kiedyś stwierdzenie, że jaja szkodzą”.

Można się zgadzać lub nie, ale warto posłuchać, poczytać

BRAK KOMENTARZY

Dodaj komentarz