Targi Regionalia w Warszawa to szansa spróbowania wyjątkowych smakołyków z Polski i ze świata

0
825

Sharing is caring!

Targi Regionalia to święto smaku, zdrowej żywności, rękodzieła… Ale też fascynujących spotkań z ludźmi, którzy na przekór przemysłowi „spożywczemu” nadal zajmują się wytwarzaniem tradycyjnej i naturalnej żywności wysokiej, jakości. Czynią to mimo tego, że od lat politycy i lobbyści utrudniają im to w szczególny sposób, tworząc bariery biurokratyczne niespotykane w innych państwach Unii Europejskiej (Patrz Raport „Prawne aspekty produkcji i obrotu żywnością na małą skalę w krajach europejskich. Analiza legislacji unijnej, przykłady rozwiązań prawnych krajów członkowskich UE”

Dlatego kto chce spróbować wyjątkowych smakołyków i spotkać ludzi, którzy walczą o zachowanie polskiej kultury kulinarnej niech najbliższy weekend spędzi w Centrum Targowo–Kongresowym MT Polska na ulicy Marsa w Warszawie. Targi Regionalia to święto smaku, zapachu, ale i przeżyć estetycznych. Wystawcy wiedzą, jak pięknie wyeksponować żywność. Czyli skarby kulinarne z Polski i zagranicy, degustacje, możliwość zakupów…

A i warto zabrać dzieci i młodzież. Według obecnie obowiązujących przepisów na szkolnych kuchniach nie wolno przygotowywać, a na stołówkach podawać produktów regionalnych.

A w sklepach dzieciaki kupić mogą każdy wyrób przemysłu „spożywczego”.

Targi Produktów Tradycyjnych i Ekologicznych Regionalia

Kiedy: 22-24 kwietnia 2016

Gdzie: Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska w Warszawie przy ul. Marsa 56c.

Godziny otwarcia:
Piątek 10.00-17.00
Sobota 10.00-18.00
Niedziela 10.00-16.00.

Wstęp bezpłatny!

Kolejna szansa za rok!

targi regionalia 2016

BRAK KOMENTARZY

Dodaj komentarz