Wszechnica Żywieniowa w SGGW Wydział: „Ryzyko niedoborów pokarmowych w diecie bezglutenowej i bezmlecznej”

0
9
wszechnica-zywieniowa-wydzial-zywienia-sggw-nauka-zywienie-czlowieka
wszechnica-zywieniowa-wydzial-zywienia-sggw-nauka-zywienie-czlowieka

Sharing is caring!

Wszechnica Żywieniowa w Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego (SGGW) Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji zaprasza na prelekcje w semestrze zimowym w roku akademickim 2017/2018:

 

18 października 2017 (środa) o godzinie 17.15 –

Ryzyko niedoborów pokarmowych w diecie bezglutenowej i bezmlecznej

• dr inż. Anna Harton (Zakład Dietetyki, SGGW)

• dr inż. Joanna Myszkowska-Ryciak (Zakład Dietetyki, SGGW)

 

15 listopada (środa) o godzinie 17.15

Choroba Hashimoto – leczenie i żywienie

• prof. dr hab. n. med. Wojciech Bik (Zakład Neuroendokrynologii Klinicznej, CMKP)

• dr inż. Danuta Gajewska (Zakład Dietetyki, SGGW)

 

13 grudnia (środa) o godzinie 17.15 –

Jak nie marnować żywności?

• dr inż. Beata Bilska (Zakład Higieny i Zarządzania Jakością Żywności, SGGW)

• dr inż. Marzena Tomaszewska (Zakład Higieny i Zarządzania Jakością Żywności, SGGW)

• dr inż. Maria Kowalewska (Federacja Polskich Banków Żywności)

 

17 stycznia (środa) o godzinie 17.15 –

Nowoczesne techniki kulinarne

• dr hab. Ewa Czarniecka-Skubina (Zakład Technologii Gastronomicznej, SGGW)

• doktoranci: mgr inż. Artur Głuchowski, mgr inż. Marlena Pielak, mgr inż. Ewa Rasińska (Zakład Technologii Gastronomicznej, SGGW)

 

21 lutego (środa) o godzinie 17.15 –

Mikrobiologiczne zatrucia pokarmowe – znane i mało znane

• dr Małgorzata Jałosińska (Zakład Higieny i Zarządzania Jakością Żywności, SGGW)

 

Spotkania odbywają się w SGGW w Warszawie przy ul. Nowoursynowskiej 159c, Warszawa na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji (zielony budynek, nr 32), w Auli II − dojazd: autobusy 148, 166, 185, 193, 401, 503

WSTĘP WOLNY!

Prelekcje transmitowane są on line – szczegóły na stronie internetowej:

www.wszechnica-zywieniowa.sggw.pl

BRAK KOMENTARZY

Dodaj komentarz